adatmentés

Adatmentés

törölt vagy leformázott merevlemezről

Adatmentés

A következő csoportokban végzünk adatmentést:

adatmentés

HDD merevlmezek

Bármilyen gyártmányú és méterü lehet a merevlemez - akár ATA, SATA vagy PATA - az adatmentést el tudjuk végezni abban az estben, ha mechanikailag nem sérült a tároló.

adatvisszaállítás

Laptop merevlemezek

Csak annyi a különbség a HDD merevlemezhez képest, hogy mindössze kissebb, működése hasonló, más illesztő egységet használunk hozzá.

adatmentés

Egyéb tárolók

Külső Winchesterek, USB tárolók adatmentése is megoldható, bár a tapasztalatunk szerint általában sérülés okozza az adatvesztést, ami megakadályozza a folyamatot.

adatmentés, adatvesztés, adatvisszaállítás, hdd, winchester

SSB merevlemezek

Sajnos erről a lemezről nem menthetők az adatok, megelőzhető az adatvesztés, ha gyakorta biztonsági másolatot készítünk.


Egy pár szót érdemes említeni az SSD merevlemezek eme hátrányuk mellett, elönyükre is:
Az SSD nem mágneslemezen, hanem félvezető alapú memóriachipeken, mozgó alkatrészek nélkül tárolja az adataid. Nincsenek olvasófejek, így az adatok elérése is pillanatszerűen rövidre csökken: minden azonnal elérhető, nem kell arra várni, hogy „előkeresse” őket az olvasófej.
az SSD-k teljes mértékben kihasználják a SATA3 interfész nyújtotta sebességet, sőt még korlátozva is vannak vele: a maximális 500-550 MB-os másodpercenkénti írást és olvasást a piacon elérhető SSD-k 95%-a gond nélkül hozza.

Ha ezt összepárosítod az azonnali elérési idővel, akkor megkapod a végeredményt, egy olyan adattárolót, ahol:
  Másodpercek alatt induló programok: Legyen az a Chrome böngésző vagy a Photoshop, minden rögtön indul,
  20-30 másodperc induló laptop: A bekapcsoló gomb megnyomásától ennyi idő szükséges a Windowsnak (HDD-vel ez 1-2 perc is lehet),
  Az adatvesztés esélyének minimalizálása: Ha leejted a laptopod, akkor sem leszel adatvesztés áldozata (HDD esetén nagy eséllyel búcsút inthetsz az adatoknak). Az SSD sikeresen kijavította a merevlemez minden hibáját és gyengeségét és rátett még két lapáttal. Természetesen ennek ára van, hiszen a SSD meghajtók GB-ra vetített ára még most is több, mint kétszerese a HDD-khez képest.

 

   

  Az árak típustól függetlenül:
  Az adatmentési munka nagyon időigényes, ami kizárólag az adathordozó méretétől függ. Főleg az újabb Winchestereknél ezt már Gigagájtokban (GB), sőt Terabájtokban (TB) adják meg. Az árainkat is ennek megfelelően adjuk meg mi is. Mindenféleképpen az egész adathordozó adatait lehet egyszerre visszaállítani, azonos könyvtár szerkezettel és azonos fájl nevekkel, valamint az eredetivel azonos kiterjesztésekkel. Legyen az doc, xls, pdf, jpg, mp3, wav, swf, fla, html...
  Hogyan tudja meg, hogy az ön gépében milyen méretű merevlemez van? Az asztalon megnyitja számitógép ikont, majd a helyi lemez (C) méretét GB-ban leolvassa.

   

  MEREVLEMEZ MÉRET
  ADATMENTÉS
  ATA, SATA, PATA
  NETTÓ Ft.- ÁR
  adatmentés 80 GB-ig
  10.000,-
  adatmentés 120 GB
  15.000,-
  adatmentés 150 GB
  16.000,-
  adatmentés 160 GB
  17.000,-
  adatmentés 250 GB
  18.000,-
  adatmentés 320 GB
  20.000,-
  adatmentés 400 GB
  23.000,-
  adatmentés 640 GB
  24.000,-
  adatmentés 750 GB
  26.000,-
  adatmentés 800 GB
  30.000,-
  adatmentés 1,0 TB
  32.000,-
  adatmentés 1,5 TB
  39.000,-
  adatmentés 2,0 TB
  45.000,-
  adatmentés 2,0 TB felett
  45.000 + 15.000,- Ft/TB

Segítség

Furcsán hangzik tőlünk, de abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogyan tudja mégis megelőzni adatainak elvesztését, mit tegyen, illetve mit ne tegyen ennek érdekében.

 

adatmentés, adatvesztés, adatvisszaállítás, hdd, winchester

Legkézenfekvőbb, gyakori biztonsági mentések készítése.
Előbb vagy utóbb mindenkinek be kell látnia, hogy megéri a külső HDD beszerzése a másodlagos adattárolásra, mert van mihez nyúlni az adatok pótlására. Bár ezzel nekünk lesz kevesebb munkánk. adatmentés, adatvesztés, adatvisszaállítás, hdd, winchester

Merevlemez túlmelegedése

Gyakori hibaokozó a merevlemezünk túlmelegedése, legfőképpen a mechanika nem tud magas hőfokon megbízhatóan dolgozni, ezért a hűtése a legfontosabb teendőnk. Tehát minél nagyobb teljesítményű ventillátort használjunk, megfelelő számban, megfelelő lég áramban. Fontos a számítógép gyakori portalanítása, mert a por rontja a hűtés hatásfokát.

adatmentés, adatvesztés, adatvisszaállítás, hdd, winchester  Nagyon jó és ingyenes szoftver az ellenőrzésre a crystalinfo30, ami a hőfok mellet sok más hasznos információt nyújt a merevlemezünk állapotáról, mint például a működési órák számát is.
A program az ikonra kattintással letölthető, majd kicsomagolás után telepíthető!

Mit tegyünk, ha észleltük a bajt?

Beövetkezett adatvesztés után, megijedhet, de ne essen pánikba, az adatmentés nekünk rutindolog! Mindenekelőtt kapcsolja ki a számítógépet és ne próbálkozzon újabb indítással, mert tovább ronthatja az adatmentés esélyét. A legfontosabb az Winchester hiba utáni állapotának megóvása. Nem tanácsoljuk a Scandisk használatát. Az XP operációs rendszerben található fájlrendszer ellenőrző és javító opciótól nem várható, hogy az elveszett adatokat visszahozza, de ronthatja az adatvisszaállítás eredményét.
Juttassa el hozzánk sérült adathordozóját a lehető legrövidebb időn belül. A merevlemez fizikailag meglehetősen sérülékeny "jószág", ezért kellő védőcsomagolásban óvatosan szállítsa, ütésmentesen!

Hibabejelentés

Mit tegyen, ha bekövetkezett a baj?

adatmentés

1.

Ne essen pánikba!

adatmentés

2.

Kapcsolja ki a számítógépet!

adatmentés

3.

Ne próbálkozzon újra!

adatmentés

4.

Juttassa el hozzánk!

A *-al jelőlt mezők kitőltése ajánlott!
Személyes adatok:
 
* Név:
* Telefonszám:
* Email:
Modelszám:
* Kapacitás:
Sorozatszám:
* Fájlrendszer:
Operációs rendszer:
* Mai dátum:
 
adatmentés
 

Kapcsolat

 

responsive, CSS, optimalizálás, honlapkészítés, html5, mobilbarát

Kerek Reklám és Kereskedelmi Bt.
1121 Bp. Irhás árok 71-73.
+361 2470925

+3620 9516216

info@kerekbt.hu

responsive, CSS, optimalizálás, honlapkészítés, html5, mobilbarát
Kovacsics András
Tulajdonos
responsive, CSS, optimalizálás, honlapkészítés, html5, mobilbarát
Kovacsics Ádám
Munkatárs
responsive, CSS, optimalizálás, honlapkészítés, html5, mobilbarát
Kovacsics Péter
Munkatárs