Horháth Charlie, 2006
Free Homepage Translation
 
   
 
Találkozásom Charlie-val.
 
 
 
 

Barátaim révén hivatalos voltam Old Boys zenész kollegáim 27. születésnapi játékára és egyben vezetőjük: Szidor Laci születésnapjára.

Az ünnepelt Szidor Laci Charlie-val

 

Nem olvastam el előtte a PeCsa honlapján hirdetett "korosztályos" fellépő vendégeket. Így-nem titkolt örömömre - teljesen véletlenül - futottam össze Charlie-val a fellépése előtt. Minden elismerésem az Övé, amit eddig "letett az asztalra" az egyedülálló. Nem könnyű ilyen állócsillagnak maradni ennyi éven keresztül.

Én 25 évet, Ö már csak eddig közel 45 évet muzsikált.

Ehhez képest az a két év, amíg együtt zenéltünk elhanyagolható lenne, mégis örömmel tölt el, hogy benne is mély nyomot hagyott az a lelkesedés, amit akkor éreztünk. Beszélgettünk a közös múltunkról, mindketten sajnáltuk, hogy semmilyen zenei hanganyag nem maradt a Decca-Olympia közös időszakunkból. Fábry Zoli basszusgitárosunkról megtudtam, hogy Las Vegasban él családjával és milyen a sors, amikor Charlie legelső Sportcsarnoki önálló koncertje volt, ott volt vele az öltözőben. Amikor kinézett a színpadról és meglátta a teltházat, ámulva kérdezte:

Ez a sok ember mind Téged jött meghallgatni, apám?!

Mi 1968-ban csak 100-200 ember előtt játszottunk. Hangulatot nekünk volt könnyebb teremteni, mivel olyan kicsi volt a klub, hogy "benne volt a zenében" a közönség, velünk együtt lélegzett.

Azt is említette, hogy Winkelmayer Józsi "Pubi" - zenekarvezetőnk, zongoristánk, pozánosunk - Németországban (Regensburgban) telepedett le.

Első pillanatban -38 év elteltével- Charlie nem ismert fel, de ha megnézzük és összehasonlítjuk az alábbi felvételeket nem is csoda.

 

Kőbányai Ifjúsági Klub 1968
MNB Aula 1968
Magyar Nemzeti Bank Aula 1968

 

Petőfi Csarnok 2006

 

Budapest, 2006-11-13