Bankó Mihály - volt klubvezető - visszaemlékezése:
 
 
   
 

Az OMEGA együttessel való kapcsolatom 1963 őszén kezdődött a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán, az egyetemre történő felvételemet követő első oktatási napon, amikor is a tankörünk hallgatói között megismerkedtem hallgató társammal, Benkő Lászlóval. Ekkor értesültem, hogy Ő vezeti az OMEGA együttest. Az évfolyamon sokszor beszéltünk az együttesről, a működésükről.

1964-ben azzal az ötlettel állt elő az egyetem Kinizsi utcai közlekedésmérnöki kar dékáni hivatalánál, hogy az OMEGA szívesen játszana a kar színháztermében vasárnaponként 18-22 óra között klubestként. A dékáni hivatal megadta ehhez az engedélyt s az esténkénti lebonyolításért, szervezésekért, az OMEGA klub rendszeres működéséért személyemet választotta ki a tanulmányaim végzése mellett. A klub szervezése megtörtént, a hatósági engedélyeket beszereztük, a reklámot megtettük, a klub megkezdte működését. Mint klubvezető, a hallgatótársaim közül megszerveztem a rendszeres rendezői gárdát a vasárnapok estéire.

Kezdetben nem voltak kíváncsiak a klubra, de hónapról hónapra egyre emelkedett a látogatottság. Hamarosan elértük a mindenkori teltházas üzemet. A zenekar biztosította az énekeseket, Vittek Mari mellett Koncz Zsuzsa, Somló Tamás, Zalatnay Sarolta énekelt a színpadon. Egy alkalommal talán a legnagyobb rendezésként egyik este az akkori három leghíresebb magyar együttes, OMEGA, ILLÉS, METRÓ egymást követően lépett színpadra hatalmas sikert aratva.
A klub sikere oda vezetett, hogy klubigazolványt adtunk ki, a rendszeres sorban állás vasárnaponként biztosítva volt.

Elérkezett a diplomavédésem ideje, majd az egyetemi éveim vége. A dékáni hivatal kérésére 1968 év végéig még vezettem a klubot, mely ősszel átköltözött az egyetem budai oldalára az E épületbe. 1969-től átadtam a klubot utódomnak. Ennyit a kapcsolatomról az OMEGA együttessel. Benkő László az együttes Kossuth díjazásáról előadást tartott lakóhelyemen, Diósdon is. Akkor találkoztam vele utoljára.
Nagyon örülök ennek a kapcsolatnak, mert sikerült nekem s rendezői társaimnak tennünk a zenekar sikeres működéséért.

További sikereket kívánok az együttesnek, és teljes gyógyulást Benkő Lászlónak.

Sikeres működést kívánok az Omega Fan Club-nak is!

 
   
     
 
Kovacsics Öcsi, Varsányi Gergely, Benkő Laci, Harmat Laci, mecky, alul: Künstler Tomi.
 
 

 

 
  <<-- vissza