Horháth Charlie, 2006
 
 
   
 
Találkozásom Charlie-val.
 
 
 
 

Barátaim révén hivatalos voltam Old Boys zenész kollegáim 27. születésnapi játékára és egyben vezetőjük: Szidor Laci születésnapjára.

Az ünnepelt Szidor Laci Charlie-val

 

Nem olvastam el előtte a PeCsa honlapján hirdetett "korosztályos" fellépő vendégeket. Így-nem titkolt örömömre - teljesen véletlenül - futottam össze Charlie-val a fellépése előtt. Minden elismerésem az Övé, amit eddig "letett az asztalra" az egyedülálló. Nem könnyű ilyen állócsillagnak maradni ennyi éven keresztül.

Én 25 évet, Ö már csak eddig közel 45 évet muzsikált.

Ehhez képest az a két év, amíg együtt zenéltünk elhanyagolható lenne, mégis örömmel tölt el, hogy benne is mély nyomot hagyott az a lelkesedés, amit akkor éreztünk. Beszélgettünk a közös múltunkról, mindketten sajnáltuk, hogy semmilyen zenei hanganyag nem maradt a Decca-Olympia közös időszakunkból. Fábry Zoli basszusgitárosunkról megtudtam, hogy Las Vegasban él családjával és milyen a sors, amikor Charlie legelső Sportcsarnoki önálló koncertje volt, ott volt vele az öltözőben. Amikor kinézett a színpadról és meglátta a teltházat, ámulva kérdezte:

Ez a sok ember mind Téged jött meghallgatni, apám?!

Mi 1968-ban csak 100-200 ember előtt játszottunk. Hangulatot nekünk volt könnyebb teremteni, mivel olyan kicsi volt a klub, hogy "benne volt a zenében" a közönség, velünk együtt lélegzett.

Azt is említette, hogy Winkelmayer Józsi "Pubi" - zenekarvezetőnk, zongoristánk, pozánosunk - Németországban (Regensburgban) telepedett le.

Első pillanatban -38 év elteltével- Charlie nem ismert fel, de ha megnézzük és összehasonlítjuk az alábbi felvételeket nem is csoda.

 

Kőbányai Ifjúsági Klub 1968
MNB Aula 1968
Magyar Nemzeti Bank Aula 1968

 

Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
A képeket Szűcs Alfréd készítette, és utólag raktam fel, köszönettel.