Slágerkupa, 1968  
 
   
 
 
 
 
 
1968 December elsejei kezdettel, az MTV "Slágerkupa" címmel vetélkedő műsort rendezett, amire a legismertebb zenekarokat hívták meg, szám szerint nyolcat: Metró, Illés, Omega, Syrius, Atlantis, Express, Hungária, Olympia.
 
 
 
     
 
Minden zenekart behívtak a Magyar Televízióba, ahol egy kalapból kihúztak énekes neveket a nyolc zenekar mellé. Nekünk Kovács Kati és Harangozó Teri páros zenekari kísérete jutott.
 
 
A középdöntőben - december 25-én - a Metro volt az ellenfelünk Zalatnay Saroltával, mi jutottunk tovább.
 
 

A döntőben - december 31-én, Szilveszteri műsor keretein belül - az Express kíséretében, Toldy Mária, Koós János, Hofi Géza és mi kerültünk össze. Ők a Stúdió 11 néhány zenészével kiegészülve Big Bandet alkottak, saját számra óriási show-t csináltak, vitán felül megérdemelten nyertek és miénk lett a második helyezés.

 
     
 
személyszállítás autóbusszal személyszállítás autóbusszal
Második díj
nagyitás éremre kattintássaal
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
Harangozó terivel a színpadon (nagyítható!)

 

Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb

 

Ebben a mezőnyben - mindenki csodálatára - nagy eredmény a mi második helyezésünk, mert alig egy éves múltra tekinthettünk vissza, szemben a többiekkel, akik 6-8 éve voltak már a pályán. Mindez a közönség szavazatai alapján került elbírálásra.

Megjegyzés: az érmet zenésztársamtól - egyben barátomtól - Winkelmayer Pubitól kaptam, köszönet érte. (2011-07-17) Az rtv újságot pedig Kelemen Bálint állandó segítőmtől kaptam köszönettel!

Cserébe - hálám jeléül - felrakom a következő formáció szereplését a Slágerkupán, Kovács Katival. Ők Koncz Tibor és Vándor Kálmán szerzeményét kísérték, címe: "Hazudik a drága!".

Az anyagot - a fotó kivételével - Kelemen Bálint küldte, ismét köszönet érte!

Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb

 

 
 
Kaptam még egy relikviát Bálinttól, ami azért is értékes számomra, mert a háttérben látszik a fehér FRAMUS gitárom. Most láttam először ezt a képet, örömmel nézem!