MagyaRock Hírességek Csarnoka 2013  
 
  Hungarian Rock Hall of Fame
RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ
1133 Budapest, Kárpát u. 23.
 
       
Plants: image 1 0f 4 thumb
Örvendetes, hogy létre tudott jönni a régóta tervezett Rockmúzeum, azzal a céllal, hogy a hatvanas évektől kezdve egységesen tisztába tegyék a Rockzene történetét. Valahol az én munkám elismerését is jelenti, ahogy lehetőségeim szerint a saját történetem megírására törekedvén, elkezdtem ennek a honlapnak a megalkotását. Ugyan ez csak a saját zenei pályám, de szervesen beleilleszthető az egységes Rock történelembe, segít annak részletes megismerésében. Külön öröm számomra, hogy szervezők szerint - mint a "Nagy Generáció"
 
 
zenésze - felkerülhetek a Magyar Zenészek Örökös Falára.
 
 
 
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
 
A MagyaRock Hírességek Csarnoka lesz az egyetlen hely, ahol a jelenben a jövő számára is meg lehet majd mutatni a "Nagy generáció" múltját.

A múltat a jelenen keresztül át visszük át a jövőbe!

MagyaRock Hírességek Csarnoka Hungarian Rock Hall of Fame
RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ
1133 Budapest, Kárpát u. 23.

 
 
     
 
 
     
  Hárman mentünk, mint az Universal alapítói, a Csaknok meglátogatására:  
 
 
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Kapitány Gábor
Zwolenszky Feri
Kovacsics Öcsi
 
 
 
 
 
 
Pemete - Kubicsek Sándor - zenésztársunk interjúja.
 
 
 
     
 
   
 
1958 évben vettem meg az első akusztikus gitáromat, csehszlovák, Cremona gyártmányú, 6 húros hangszert. Nem kifejezetten abból a célból, hogy zenész legyek, hanem nyaralások alkalmából irigyeltem, akik a tábortűznél gitárkísérettel énekeltek szórakoztató nótákat. A 25 éves zenei tevékenységemet otthoni, gyarorló gitárként kísérte végig. A gitár történetéhez még hozzátartozik, hogy 1992- 2007 időszakban fiamnak adtam oda, Ádámot is ez indította meg a zenei pályán, ami végül UNIQUE együttes megalakulását eredményezte. Most úgy döntöttem, hogy a Múzeum rendelkezésére bocsájtom 55 éves hangszeremet.
 
       
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
 
  Budapest, 2013. november 25.  
       
 

Vegyes érzelmekkel vittem a Csarnokba Cremona hangszeremet, mégis csak 55 éve hozzám tartozik, - bár évek óta kezembe sem vettem - egyetlen tárgyi kötelék a zenei múltamhoz. Aztán tovább gondoltam, hogy letétbe helyezem, így is enyém marad, és amikor már kiállítva megláttam a Múzeumban, éreztem, jól döntöttem: itt a helye a többi gitár között! Megérdemli a hosszú szolgálat után a megpihenést, megbecsülést, méltó helyét üveg-vitrinben, ahogy Kelemen Andris szokta volt mondani: "te vagy az egyik legöregebb bölény a zenészek között."

 
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Plants: image 1 0f 4 thumb
 
     
  Itt említeném meg, hogy az a megtiszteltetés ért, hogy a vezetőség engem kért fel a Múzeum honlapjának kivitelezésére és egyben karbantartására: http://rockcsarnok.hu  
       
  Budapest, 2014 február 05.