Wittek Mari 2014
Varsányi Gergely
Benkő HírTV 2017
Laci faültetése 2021
Volt egyszer egy Omega
Szentes 2022
Mecky faültetése 2022
Bézs Rádió Marival 2022
Wittek Mari 2022
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 
     
Bánkúti Győző 2012  
     
 
Örülök, hogy Bánkúti Győző megtalált valamelyik közösségi oldalon, mert mindig is kíváncsi voltam, mit tud hozzátenni - mint kezdeti Omega tag - a zenekar történethez. Kis unszolásomra az alábbiakat írta:
 
 
 
 
A történelmet utólag mindig a győztesek írják!
 
 
 
 
1961-ben az iskola zenekart meghívták egy építőtáborba zenélni. A tábor Balatonkenese üdülőtelepen volt, ahol minden nap esténként játszottunk. Benkő Laci, aki szintén Kenesén volt, egy Rózsabokor nevű intézményben, ahol egy dobossal játszott. Hallotta a mi játékunkat és átjött meghallgatni, hogy mi ez a zenebona.
 
 
 
A tábor végén zenekarunkból Elekes Zoli (szaxofon)és Mátrai Feri (zongora) együtt ment a Zenit (Metró) zenekarba Zoránhoz, mi pedig egy névtelen zenekarként alakulgattunk.
 
 
Tornócki Feri
  gitár
Kis Zoli
  dob
Láng Péter
  szaxofon
 
 
és jött hozzánk a Benkő Laci (zongora, ének), aki hozta bőgősnek egy Muki becenévre hallgató ismerősét.
 
 
A Zenit megszerezte a Nyugati pályaudvar alatt a Hangulat Bárnak épült KISZ klubot próba- teremnek, és szombati buliknak.
 
     
 
1962 őszén szólt nekem Elekes Zoli, hogy sikerült nekik a Metró Klubot megkapniuk és ha akarjuk, próbáljuk megszerezni ezt a KISZ klubot. Szerencsésen sikerült is!
 
     
 
Ám jött a szilveszter és a fő KISZ-es mondta, hogy a szilveszteri bulihoz készítendő plakátra ki kéne írni egy nevet, hogy ki szolgáltatja a zenét. Két plakát készült és ezen szerepelt először az Omega név. Ekkorra készült (Láng Peti Anyukája által) az a szürke mellény, amibe feszítek az általad feltett képen.
 
  Nekem 1964-ig sikerült az Omegában játszanom.  
 
 
 
1962, Győző az említett mellényben
 
2012, Bánkúti Győző trombita nélkül
 
 

 

Köszönet az email-ért!

Kovacsics Öcsi

Budapest. 2012 november