Rádió interjú, 1964
 
 
   
 
Magnószalagjaim meghallgatása közben sikerült felfedeznem egy korabeli rádiós interjút, ami abból a szempontból is érdekes, hogy 42 év elteltével a stílusa elég szokatlan a mai fülnek.
 
     
 
1964-ben Rockenbauer Pál rádiós műsorában, Vértessy Sándor riporter készített velünk interjút a zenekarról. A rádió stúdióban ugyanúgy felszereltünk a cuccunkat, mint bármelyik bulinkban és az interjú hangszerrel a kezünkben zajlott. Közben négy Rock and Roll számot játszottunk, mindegyik helyszíni "egymikrofonos" felvétel volt, megközelítőleg sem voltak a ma már természetesnek tűnő stúdiókörülmények.
 
     
  Meghallgatás rádióra kattintással  
     
   
     
 
Élő felvételeink az interjúban:
 
     
 
 
     
 
 
     
 
Riporter alanyok:
 
     
 
Kóbor
Varsányi
Kovacsics
Benkő
Harmath
Laux
 
 
 
  És a riporter Vértessy Sándor:  
     
 
Közel hatvan éve dolgozik, ennek nagyjából kétharmada a televíziózásban eltöltött idő. Először a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, miközben 1945-től az Országos Társadalombiztosítási Igazgatóságon dolgozott. 1950-ben került az Egészségügyi Minisztériumba főelőadóként, közben másod-diplomát szerzett az ELTE-n, magyar-történelem szakon. 1957-től a Medicina Könyvkiadó irodalmi vezetője, 1962-től Magyar Szemle munka- társa volt, majd következett a Magyar Rádió.
A hatvanas évek közepe már a televízióban találta, munkatárs, főmunkatárs, megszámlálhatatlan műsor készítője és "arca" volt egészen hatvanéves koráig, amikor nyugdíjba vonult.
Legemlékezetesebb műsorai voltak a "Tévé jelenti", "Belépés csak tévénézőknek", "Kék fény" és a "Riporter kerestetik", de otthon volt a dokumentumfilmes műfajban éppúgy, mint a nagyszabású többhelyszínes, élő közvetítésekben, játékokban.
Az őt ismerők számára természetesen abszolút "aktív" nyugdíjas, továbbra is megszállottan és továbbra is televíziózik a hajdúszoboszlói Városi Televíziónál.
 
     
  SZOT- (1973) és Rózsa Ferenc-díjas (1974),  
  hatvanadik születésnapján a Magyar Népköztársaság Csillagrendjét (1989) kapta meg.  
  Könyvei: Megöltek egy legényt (szociográfia, 1970), Megkésett érettségi.  
 

 

Budapest, 2006-09-02.