Hérics Nándor festőművész  
 
       
 
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
Tábla a csarnokban
Hérics Nándor
Komjáthy György
 
 
 
Hérics Nándorral először Komjáthy György születésnapján futottam össze a Hírességek Csarnokában. Pemete mutatott be minket egymásnak, mert személyesen most találkoztunk először. Örömömre a portrém megfestése is hamarosan szóba került, mely az előzetes megbeszélés szerint, mint a "nagy Generáció" tagja, fel fog kerülni az Magyar Zenészek Örökös Falára.
 
Második találkozásunk már Nándor műtermében volt, ahol egy kellemes beszélgetés közben felvételeket készített, ugyanis a hosszú modell ülés helyett ezt a módot választottam a portrém megfestésének alapjául. Kedvemért megtette, hogy a munkafolyamatokat megörökítette:
Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
  Plants: image 1 0f 4 thumb
 
Portrém impresszionista stílusban valósult meg, nem kis örömömre Nándor már 2014 február 15-én személyesen vitte be a MagyaRock Hírességek Csaknokába.
Köszönet a festményért Hérics Nándornak!
 
A történethez még hozzátartozik, hogy közbenjártam Wittek Mari Portréjának megfestésében, mivel szoros kapcsolatban állunk a Skype-n keresztül és a Csarnok vezetőségével közös véleményen vagyunk abban, hogy Mari is a Nagy Generáció tagja, így neki is ott a helye a falon.
 
 
  Plants: image 1 0f 4 thumb
 
     
 
Hálás vagyok Hérics Nándornak, hogy Mari esetében kivételt tett és aktív zenész korában festette meg, mivel közel negyven éve külföldön él, ezért erre az arcára emlékeznek a legtöbben.
 
     
  Már a Múzeumban: képeink az Magyar Zenészek Örörkös Falán:  
     
 
Plants: image 1 0f 4 thumb
 
 

Köszönöm Tibor, ölellek!