20 éves a UNIQUE zenekar
 
 
     
 
 
 
Ez a 20 év már önmagában is nagy teljesítmény egy zenekar életben, én átérzem ennek súlyát, mivel én is 19 évet muzsikáltam 2 zenésztársammal, Kapitány Gáborral és Zwolenszky Ferenccel.
 
 
Számomra hatványozottan nagyon fontos, mert ez a zenekar Ádám fiam álma volt, amit még kamasz korában dédelgetett és lám meg is valósult, persze egy ilyen társ, énekes, mint Völgyesi Gabi és szövegíró Ferbár Zsolt kellett hozzá.
 
     
  Lehet, hogy nem mindenki tudja,  
  minden hang,  
  minden dallam,  
  minden hangszerelés  
  az Ő lelkéből,  
  dallamvilágából ered,  
  amellett, hogy aktív részese a színpadon a produkciónak.  
  Nem kis büszkeséggel emlékezem meg erről a koncertről:  
 
 
   
     
  Olvasható volt a momkult.hu oldalon a koncert előzetese:  
     
 

Az intellektuális-elektronikus popzenét játszó Unique és énekesnőjük Völgyesi Gabi születésnapi, jubileumi nagykoncertre készül. Az együttes 2018. február 23-án ünnepli fennállása 20. évfordulóját ünnepli másfél órás, nagykoncerttel.

A koncertet követően a VIP jegyek birtokosai egy fogadáson vehetnek részt, mely során a Unique-kal közösen fogyaszthatják el a csapat ünnepi tortáját, valamint lehetőségük nyílik - pezsgő, üdítő és vendégváró falatok fogyasztására mellett - közös fotókat készíteni a zenekar tagjaival.

Az elektronikus zenét játszó csapat 2001-ben robbant be a magyar könnyűzenébe a "Mi van a nevedben?" c. dalával, ami az első magyar valóságshow, a "Bár" főcímdala lett.

A zenekar jogász végzettségű énekesnője Völgyesi Gabi szuggesztív egyéniségével és összetéveszthetetlen énekhangjával.

Az idestova két évtizede működő - alternatív és mainstream zenei elemeket egyaránt ötvöző - zenekar slágerei szövegcentrikusak, mély érzéseket fogalmaznak meg fogyasztható, könnyűzenei köntösbe öltöztetve.

A zenekar állandó szerzőpárosa Kovacsics Ádám és Ferbár Zsolt - akiknek slágerein egy generáció nőtt fel -, olyan dalokat jegyez, mint a "Csillagtenger", "Angyal", "Mozaik", "Tükör", "Képzeld el!", "Hiszed vagy sem", "Ugye, mindig itt leszel?", amelyek a mai napig rendszeresen hallhatóak a rádió csatornákon.

 
     
  Képek a koncertről:  
     
   
     
  Amatőr videó a koncertről:  
     
   
     
 
Elfogult lennék, mert a fiamékról van szó, ezt kikerülvén bemásolok egy nézői véleményt, én csak annyit mondok: jó koncert volt.
 
     
 

Számomra a tegnap este annyira meglepő/újszerű/egyedi/szokatlan élmény volt, hogy meglepettségemben szinte el is felejtettem élvezni a koncertet. (ez persze nem teljesen igaz, mert nagyon tetszett, és jól is éreztem magam, félreértés ne essék!)

A Mozaik Nagykoncert volt életem első Unique-koncertje, és hát fantasztikus volt - de mindez több mint 4,5 éve... annyival fiatalabb és lelkesebb is voltam. Aztán jelentősnek mondható esemény volt a MüPá-s történés is, de felejtősebb. Viszont azóta is eltelt már 3 hosszú év... És akkor jött a tegnap este, meg a tény, hogy Best of. Nem tagadom, hogy ezalatt a közel 5 év alatt nagyon a szívemhez nőtt ez a zene, ez az együttes, úgyhogy előtte és közben én is kicsit számot vetettem, szóval előjött rengeteg "junikos" élmény, arcok, hangulatok, minden. Azt hiszem, szép élmény lesz még nagyon hosszú távon.