600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 
 
 
Utóirat  
 
 
 
Késztetést érzek arra, hogy így az oldal elkészülésének vége felé, - mondom ezt azért, mert kezdek kifogyni az új témákból - amikor már közeledek a teljesség felé, kellő rálátással, valamiféle összegzést tegyek 25 éves zenei munkásságomra.
 
     
 
 

 

OMEGA: 5 év
Úgy tudnám egyszóval jellemezni, hogy ismerkedés e zenével, konkrétan a beatzenével. Ez - mint ahogy már az előbbiekben írtam: egyszeri és megismételhetetlen volt.
DECCA-OLYMPIA: 2 év
az útkeresés időszakának tekintem.
 
SYCONOR: 3 év
Bizonyos fokig még ez is az útkeresés volt, ekkor határoztuk el hárman a továbblépésünket és Universal létrehozását.
 
UNIVERSAL: 15 év
Váltás basszusgitárra. Ez volt számomra a kibontakozás és a beteljesedés, mint zenész és zeneszerző, valamint dalszövegíró.
 

 

 
 
Ezt azért tartom fontosnak elmondani, mert nem mindenki tudhatja, hogy mi a valóság, hogyan látom én a zenekarjaimat. Ennek ellenére mindegyik kor, illetve mindegyik zenekar fontos volt számomra és nem csak ott voltam, hanem benne éltem és jól éreztem magam.
Akkoriban egy zenekart nem szerződés kötött össze.
Mégis, hogyan lehetséges a 16 év együttlét?
Mi tart össze három embert ennyi ideig?
Hát a ZENE!

Amikor 2005 végén hozzáfogtam az oldal létrehozásához még nem gondoltam, hogy ilyen nagyra sikeredik. Jelen pillanatban 500 MB a mérete, ami egy 10 MB, normál - fényképekkel megtűzdelt - Website-hoz képet is ötveszeres. Egy kicsi sajnálom is, hogy lassan befejezem, mert folyamatos munkát, alkotó munkát jelentett. Ez az, ami tulajdonképpen hiányzik a zene után. Megírni egy zenét vagy szöveget, elfogadtatni a zenésztársaimmal, meghangszerelni, bepróbálni közösen és útjára bocsátani. Majd aggódva figyelemmel kísérni a felvételek után a sorsát: lesz-e belőle valami, rövidebb-hosszabb ideig sláger vagy bekerül a futottak még kategóriába. Ez az oldal is valahogy így funkcionál nálam. A készítés alatt a pozitív visszajelzések adták az ösztönzést, hogy tovább kutassak az emlékeim alagútjában, haladjak a kerek egész felé.

Amikor az "első lépéseket tettem" az írásban, egy barátom segített, aki - a saját szavait használva- " itta a sorokat " és nógatott, hogy még-még, mindent szeretne olvasni: " végtelen az oldal, bármi ráfér ". Szinte végig kísérte zenei pályámat, egyre mondta: " ha te nem írod meg, senki sem fogja helyetted megtenni " ráadásul te vagy a legilletékesebb.

Képnyitás kattintással

Plants: image 1 0f 4 thumb   Ő Borsos Károly, népszerű nevén: Char Lee

Megjegyzem csak mostanában változtatta Char Lee-ra a nevét, előtte Charlie volt. Mindig nagyra becsültem barátságát. Széles a baráti köre, több évtizedes hagyomány a kamaraerdei családi házukban a május elsejei buli. A kétnapos megmozduláson jönnek és mennek a közeli és távoli barátok, gyerkeikkel, mintegy 200 ember. Rengeteg híres ember fordult meg Nála, legyen az, zenész, filmrendező vagy akár polgármester helyettes is.

Képnyitás kattintással

Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
2002 május 1.
Bográcsos menü
Buli Kamaraerdőn

A Lengyelországban a kajaktúrán az egész családjával együtt voltunk a Mazúri Tavakon, amit huga: Gabi férje Robi szervez évek óta.

Plants: image 1 0f 4 thumb Plants: image 1 0f 4 thumb
2004 július
Ez volt alátvány!

A 2004 évi kajaktúráról külön honlapot készítettem emlékül a résztvevőknek. A felvételeket és az utómunkákat is magam végeztem: Mazúri kajaktúra 2004

Char Lee-val az elmúlt években rendszeresen csütörtökönként a Wigwam rockclubban találkoztunk, ugyanis ez a törzshelyünk, ahol kezdetben az Old Boys, később a Madarak Házibulizenekar zenéje mellett, korsóval a kezünkben röfögtünk a haverockkal.

Char Lee egyben végig őszinte lektorom is volt. Kizárólag a kedvéért jeleztem a kezdőlapon a frissítések idejét, címét, helyét a menüben.

 
 
Itt és most, nyilvánosan köszönöm meg ezt a segítséget!
 
 

Mi lenne az utóirat?

Igen tisztelt zeneszerető barátaim, látogatóim, olvasóim!
akit személyesen nem ismerek,
akinek nem tudom az életkorát,
aki nem is Magyarországon él,
aki helyettem megfogalmazta:
 
 

 

"Maga az oldal, tehát a formája az oldalnak, nagyon ízléses, áttekinthető. Ezt mondom annak tudatában, hogy a fiam -aki Webpage Designer, megnézte-azt mondta, hogy "hmm nem rossz". Ez az ő nyelvén azt jelenti, hogy remek munka. De engem nem is annyira a Desing, ami megnyert, hanem a szeretet, amit beletettél és az a gondolat esetleg, hogy ne engedjük elveszni ezeket a csodálatos emlékeket, mert szerintem és sokak szerint is: TI semmivel nem vagytok kevesebbek mint egy Beatles vagy Rolling Stones. Szerintem nekik nincs ilyen remek oldaluk mint amit te összekovácsoltál Kovacsics Öcsi. Gratulálok és hálásan köszönöm, hogy megosztottad az emlékeket velem is."

 

 

Én is köszönöm:

Kovacsics Öcsi

Budapest, 2006 október 15.

 
   
 
Ide kívánkozik barátom 70 éves születésnapja, amit a szokásos helyszínen, a Kamaraerdőben tartott meg.
 
     
  Plants: image 1 0f 4 thumb  
     
 
 
     
 
Isten éltessen egészségben, drága lektor barátom!
 
     
 

Charlee from Kovacsics András on Vimeo.