Publio Kiadó:  
 
  Kovacsics András: "OMEGA - UNIVERSAL, zenekartól az együttesig."  
   
     
  Cintula, Keresztes Tibi előszava a könyvben  
     
 

Én, Keresztes Tibor, alias Cintula, a beat korszak első, legnagyobb diszkósa -197 centivel! - a régi idők tanúja, már a bölcsőtőjétől ott voltam a műfaj hazai születésénél. 1963-tól, a magnós klubban adtam át a menő számokat, majdnem mindegyik akkori magyar zenekarnak, így Kovacsics Öcsinek, és az Omegának is. Ti, akik beat nemzedék gyerekei, unokái vagytok, ha már idáig eljutottatok az olvasásban, kérlek, ne tegyétek le a könyvet - pláne, ha most a kádban olvassátok! Mert érdekesebb lesz ez az időutazás mindenféle videojátéknál! Amit most olvashatsz kedves Olvasó, egyik történelemkönyvben sincs így megírva. Thrillereket is meghazudtoló történetek, a górék és a beatzenészek viszonyáról, a közönségről, az életünkről. Micsoda csodák voltak!
 
 
Sör, virsli, csajok, külföldi turnék, haknik, no és az első lemezek!  Én, mint egy igazi keresztes, lovag, csak szőttem, fontam - no, nem a hálómat - hanem a sztorikat, nótákat, bulikat! Így, most én is boldog vagyok, hogy Öcsi könyvén keresztül átélhetem újra ezt a röpke 50 évet!
 
     
  Kedves korombeli és mindenkorú Olvasó!  
     
 
Bátran nosztalgiázzatok, mert az most is trendi, és emlékeidért a párod sem fog válóperre menni! Középkorúak, ne sajnáljátok, hogy akkor még csak a farsang miatt voltatok beat zenészek! Fiatalok, ti a könyvből biztos megértitek, miért is olyan jó fejek az ősök!
 
     
  Kellemes és élvezetes olvasást kívánok mindnyájatoknak!  
     
   
 
 
Vásárlás
Szlovákia
könyvek
Szlovákia
 
     
  Csorba János könyvajánlója:  
     
  Kedves Olvasó!  
     
 
Kovacsics András neve a mai fiataloknak és a zenei műfajt csak felületesen ismerőknek talán kissé ismeretlenül cseng, de vizsgáljuk csak meg közelebbről! Tudtátok, hogy ő volt az Omega együttes egyik alapító tagja és egyben zenekarvezetője. Játszott együtt - az Olympiában - Horváth Charlieval is. Sőt, volt egy időszak, amikor még a Németországban is listavezető Kovács Kati sem tudta elképzelni a koncertjeit nélküle!  Meghatározó zenekara mégis az Universal volt. Talán egyesek értetlenül összehúzzák szemöldöküket, de elárulom: itt együtt pengetett a későbbi Neotonos Végvári Ádámmal, valamint muzsikált vele Király Linda és testvére Viktor apukája, Király Tamás!
 
 
Mi több, ő a Unique zenekar billentyűsének, Ádámnak apukája! Völgyesi Gabi, az énekesnő pedig két, szép unokával ajándékozta meg Andrást, vagyis Öcsit, hiszen mindenki Öcsije ő!
 
  Két Öcsije van Magyarországnak: Puskás és Kovacsics, még ha más műfaj is a kettő!  
     
 
25 évig volt zenész, vallja. De ez több szerintem, hiszen újra gitárt, basszusgitárt ragad, hiszen újra-újra fellép az Universal, valamint meghívják az Omegáról szóló klubokba is. Ez az ember része a magyar rocktörténelemnek, a Rockmúzeum Tagja, ugyanúgy,mint Demjén vagy Balázs Fecó! Látható kultuszfilmekben is, mint az Extázis, az Ezek a fiatalok, vagy a Súlyfürdő.
 
     
 
De ennél ő több, higgyétek el! Egy értékes ember, egy családját, barátait végtelenül szerető hős, aki nagy rajongója a szebbik nemnek is, és aki ugyanolyan fiatalos, mint harminc éve. Aki nem ismeri közelebbről, el sem tudja képzelni, milyen sokoldalú, érdekes arc.
 
     
 
Például villamosmérnök. De koncertezett mínusz 42 fokban Szibériában. Weblapokat szerkeszt, utasokat szállít, szóval nem dől hátra a székben. Még engem is van ereje pátyolgatni! A régi rajongók közül pedig sokan nem feledik, egyre többször kerül - szerencsére! - a médiába, most pedig könyv is megjelenik róla. Itt az ideje, hogy egész Magyarország ráeszméljen erre a kincsre.
 
     
  Csorba János
Kovacsics András őszinte barátja, és rajongója, a több évtizedes korkülönbség ellenére is!