Interjú az O pont ONLINE oldalon.  
 
     
  A "hetvenkedő" Unique-nagypapa az opont.hu-ról és Kazincbarcikáról  
     
 
Tavaly év végén ünnepelte hetvenedik születésnapját Kovacsics András, azaz Öcsi, akit a Unique zenekar billentyűse Ádám idén tavasszal ajándékozott meg a DTK-showban is bemutatott unokával.
 
 
Öcsi azonban nemcsak erről nevezetes. 25 évig volt zenész, az Omega alapító főnökeként kezdte 50 éve, de zenélt Charlie-val az Olympiában, a neotonos Végvári Ádámmal az Universalban, és kísérte Kovács Katit is. Kezdetben szóló- majd basszusgitáros lett, három gyermek büszke édesapja, villamosmérnökként végzett, aki sikeres magánemberként weblapszerkesztéssel és személyszállítással is foglalkozik.
András, hogy telik a nyarad, és hogy van a kis Martinka?
Olyan környezetben lakom, hogy természetvédelmi környezetet látok az erkélyemről, konkrétan erdőt mindenfelé. Nem vágyom nyaralásra ezen kívül. Reggel
 
 
kiülök a kávémmal és belebámulok a zöldbe, hallgatom a madarak kommunikációját és szó szerint magam is belemélyedek a természetbe. Utazás gyanánt beérem a téli sítúráinkkal az Osztrák hegyekben.
 
 
Egyetlen unokám Martin fejlődik, gyarapodik gondos szüleinek köszönhetően és azt teszi, ami a dolga: létezik, hasonlít és utánoz. Jó kedélyű kis lurkó, pillanatnyilag Ő viszi egyedül tovább a Kovacsics nevet, ami nem elhanyagolható szempont egy korosodó popzenésznél sem.

Úgy tudom, te is olvasod az opont.hu-t, mi a véleményed róla?
Anyai ágon a felmenőim Mecznerek, életvitelük Sátoraljaújhelyhez fűződik, Nagyapám Dr Meczner Tibor Zemplén Megye fő levéltárosa volt, valamint gyerekkorom nyaralásai is ide kötődtek. Így Kazincbarcika is a vonzáskörzetbe tartozik és érdeklődéssel kísértem ennek a városnak a sorsát. Együtt érzek az O Pont ONLINIE szerkesztőivel, mert nincs könnyű dolguk, mivel magam is honlapkészítéssel foglalkozom, több saját honlapom is van, zenei: www.kovacsics.hu, üzleti: www.kerekbt.hu

Mi a véleményed Kazincbarcikáról?
Szép város, látszik rajta a fejlődés, a város irányítóinak ama törekvése, hogy európai szintű várossá emeljék. Személy szerint az Universal zenekarommal és Kovács Katival sokszor felléptünk a Művelődési Központban.

Kevesen tudják,de Kubától Oroszországig felléptél. Jártál civilként a híres londoni panoptikumban is. Melyik volt a legérdekesebb külföldi élményed ,amit megosztanál a kedves olvasókkal?
A sors fintora, hogy a koncertezésünk során meghívtak Makkoshotykára is és - az Universal együttes Kovács Katival - a saját Kastélyunkban léptünk fel, amit annak idején államosítottak. Ez volt ugyanis akkor a Község Művelődési Háza. Mit mondjak, nagyon fura érzés volt!

Anyai ágon a családunk: Meczner, mert édesanyám deteki és tengerfalvi Meczner Zita. Nagyapám - dr Meczner Tibor - Sárospatakon volt Zemplén vármegye főlevéltárnoka. Dicsekvéssel mondhatom, hogy 1816-1831 között Kazinczy Ferenc író és nyelvújító volt ebben a pozicióban. A Meczner család Makkoshotykán a kúriánkban, majd később Sátoraljaújhelyen élt.
Nagyapámhoz személyes élményeim is fűződnek, mivel gyerekkoromban szinte minden nyáron ott voltam a Kazinczy utca 47-ben. Házuk előtt ment a keskeny nyomvonalú kisvasút, órák hosszan ültem a sín szélén várva a szerelvényeket, imádtam a mozdony füstjét, nagyon hangulatos volt.

Üdvözlöd a kedves Olvasókat, és minden jót kívánok nekik!

forrás: Csorba János "Staya" (fotó: kovacsics.hu)


 
 
Megjegyzés: Jánossal az ismeretség már ősrégi, barátomnak mondhatom és már szerepel a Fórum oldalon egy levél erejéig: Íme